0898 670 735 Запиши час
< Зъболекар Варна

Как се поставят зъбни импланти?

Публикувано на: 03/07/2019

Резюме за поставяне на зъбни импланти:

За тези, които не обичат да четат дълги статии, ще резюмираме информацята накратко, а ако искате да знаете важните подробности, можете да прочетете всичко, което сме подготвили.

Има четири етапа при поставянето на зъбни импланти и те са:

  • Диагностика ( преглед и планиране )
  • Хирургичен етап ( поставяне на импланта )
  • Разкриване на импланта
  • Протетичен етап ( поставяне на горната част )

Процедурата е безбозлезнена, извършва се под местна или пълна упойка.

Имплантите са дълготрайни и са с гаранция от Медика 3 Дент

Край на резюмето.

Поставяне на зъбни импланти

Зъбните импланти – това е перфектния подход за поставяне ( заместване ) на изгубен зъб или няколко зъба, съвместно с неговите зъбни корени.

Импалнтите се поставят ( имплантират ) във венеца ( костната част ) вместо истинските зъби, но без да се налага да се изпиляват на околните зъби. 

Зъболекарското имплантологично лечение ( със зъбни импланти​ ) съдържа в няколко различни имплантологични етапа. 

Тези етапи притежават точно определени технически и имплантологични характеристики. Изпълнявани под строга последователност съобразена с точни срокове за изпълнение.

Какво представлява зъбния имплант?

Имплантите са винт, изработени от специална биологично поносима сплав ( от титаний ), който бива поставен в костта, като замества зъбния корен и неговата функция да подкрепя короната на зъба.

Това е го прави различен спрямо зъбните мостове, закрепени с дентален цимент, при който се подменя само коронката на премахнатия зъб.

Функцията на имплантния винт е да подкрепя короната на зъба. Това го прави различен спрямо зъбните мостове, закрепени с дентален цимент, при който се подменя само коронката на загубения ( липсващия ) зъб.

Ето ги и етапите, през които се преминава при слагането на зъбен имплант:


Първи етап – диагностика

Тук трябва, да се осъществи точно, прецизно и внимателно планиране и създаване на схема за при поставянето на зъбните импланти. Използва се метода на компютърна томография или така наречения 3D скенер. Визуализираният триизмерен дигитален образ показва състоянието и помага за оценяването на състоянието и съществуващата кост. Свързаните зъбни структури, подходящото местоположение на зъбния имплант в челюстта и подходящия размер – големина ( височина и широчина ).

Диагностика при зъбните импалнти

Пропускането на диагностичното изследване в значителна част от клиничните случаи води до допускане на грешки в планирането и поставянето на зъбния имплант, а също така и до възможни усложнения при пациента. През периода на денталната диагностика се оценява също и общото здраве на лекувания, както здравето на неговите зъби. Етапа на диагностика е приоритетен при планирането на денталното лечение и подготовката за поставяне на им​п​лантите.

Нужно е:

  • Пациента да е в добно общо здравословно състояние
  • Да е наясно с процедурата по поставяне на зъби импланти
  • Да е предвидил период за зарастване, през който няма да натоварва организма си и ще позволи на имплантите да зарастнат в костта на венеца
  • Да е спазва тозно подписанията на своя зъболекар

Поставяне на зъбни импанти

Втори етап – хирургичен.

Поставяне на самия зъбен имплант.
Поставянето на импланта се извършва в операционна зала и строго стерилни условия, като пациента може да бъде под пълна или частична упойка. Той има право да вземе това решение, ако отцъстват медицински причини за всемане на друго решение. По време на манипулацията, освен самото поставяне на зъбния имплант, се изпълняват и допълнителни хирургични интервенции като екстракция на зъб, костна аугументация, повдигане – пода на максиларния синус, други важни хирургични намеси.

Зъбни импанти от цирконий варна

Втория етап свързан с пряка хирургична намеса важният и сложен от дентална гледна точка. Зъболекарят трябва да притежава висока имплантологична квалификация подходящи умения, за да бъде пациента предпазен от евентуални усложнения. По същото време се създадат подходящи условия за бързо и качествено зарастване ( срастване ) на зъбния имплант с костта – остеоинтеграция.

Не трябва да се забравя, че дълголетието на импланта зависи от доброто поддържане на устната хидиена на самия пациент.

Трети етап – разкриване на импланта.

При следващия хирургичен етап оперативната манипулация е в по-малки размери и се изразява в:
1. Поставяне на абатмънт –използван за основа на зъбната коронка и
създаване на подходящи условия за изграждане на венеца около коронката.
Интервенцията се извършва под местна, а не пълна упойка. Към последния етап – протетичния и протезирането върху зъбния имплант е възможно да се премине чак две или три седмици след тази имплантологична процедура.

Импантология

Четвърти етап – протетичен

Протезиране върху зъбния имплант.
По време на този имплантологичен етап се взима точен отпечатък от съзъбието на пациента и се изработват протетични конструкции в лабораторията на Медика 3 Дент ( мост, снемаема протеза, зъбна коронка) от подходящ материал и според желанието лекувания пациент. Възможни варианти са цирконий или металокерамика.

Изработената имплантологична конструкция замалко се прилепва към поставения преди това абатмънт, като след извършване на необходимите проби, импантологичната структура се прикрепва перманентно.

Протетичният етап крайната стъпка от поставянето на зъбен импант.

След успешното поставяне на зъбните импалнти се гарантира 100% успех и зъболекарите от Медика 3 Дент дават гаранция на поставените импанти. Възможността за падане на имплант или други възможни усложнения се елеминира чрез даването на гаранция от страна на зъбоелкаря. В дентална клиника Медика 3 Дент – Варна, Шумен или к.к. Златни пясъци използване швейцарски зъбни импланти на марката „Straumann“, това е единственият производител, който предоставя пълна доживотна гаранция на зъбните импланти.

Видове зъбни импланти - металокерамика и цирконий

Точното планиране, висококачесвените материали и най-вече висококвалифицираните импалнтолози – зъболекари ( дентални експерти) по дентална имплантология и използването на най-модерната имплантологична апартатура създават идеални условия за създаването на идеалната усмивка, подобряването на общото здрасно състояние, качеството на живот и самочуствиеро на лекувания пациент.

Заключение

Процедурата по имплантиране на зъбни импанти не е страшна, и не е прекалено продължителна. Ефекта е, че изгубените зъби са заместени с нови, които не се развалят и изглеждат пефектно.

Поставянето на импланти в устата е едно от най-дълготрайните решения за подобряване на естетиката и не само. С имплантите можем да възвърнем естествената функционалност на зтбите си – да сдъвкваме храната и да се усмихваме широко.

В дентална клиника Медика 3 Дент имаме пациенти от цял свят, които са се уверили в качественото изработване на зъбни импланти и идват в България, специално с тази цел.

Автор:
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Russian
 - 
ru
Bulgarian
 - 
bg