0898 670 735 Запиши час
< Зъболекар Варна

Детско зъболечение

Публикувано на: 15/06/2019

Детско зъболечение

Ние сме напълно наясно, че грижата за оралната хигиена и профилактика, и за зъбите и венците на човек трябва да стартират в най-ранна детска възраст. Заради това една от основните услуги, които развива приоритетно екипът от специалисти на „Медика 3 Дент“, е детското зъболечение.

Най-добре е да заведете детето си за пръв път на преглед при зъболекар във Варна още на възраст 2-3 годинки, а след това да го водите редовно на профилактичен преглед. Това помага както за преодоляването на страха и притеснението у детето, така и за изграждането на твърди хигиенни навици  у него още докато е малко и възприемчиво.

Много е важно малките пациенти отрано да преодолеят нелогичния си страх от зъболекаря, зъболекарския кабинет и зъболекарските инструменти. Нашите дентисти работят с децата внимателно, безболезнено и много професионално. Стараем се да предложим уютна и спокойна атмосфера, лично отношение към пациента, качествена и чиста работа, която води до перфектни резултати и не причинява никакъв дискомфорт.

Опитът ни сочи, че в тази област на зъболечението, основното е да предразположим пациента, да го освободим от страховете му и да го убедим, че след процедурата ще се почувства несравнимо по-добре, по-здрав и с по-високо самочувствие. Децата са любознателни, любопитни и силно възприемчиви и един добър дентист, каквито са всички специалисти от екипа на „Медика 3 Дент“ може да извърши чудеса с тях и техните зъби от най-ранна възраст, за да няма тежки дентални последствия в бъдеще.

Важно е родителите да са наясно, че от грижи се нуждаят не само постоянните зъбки, които израстват в по-късна възраст, а и временните (млечните), защото именно от тях зависи изграждането на бъдещата правилна захапка, както и състоянието на постоянните зъби на всеки човек в по-зряла възраст. Тази първоначална дентална грижа започва веднага след показването на първите млечни зъбки и продължава до юношеските години на детето.

Ние предлагаме на своите най-малки пациенти професионалните си дентални услуги по силанизиране, оптопедично лечение (поставяне на коронки) и лечение на млечни зъби.

Профилактиката (силанизирането) и лечението на кариес и усложненията, до които води той, си остава сред най-често извършваните процедури в детското зъболечение в нашите клиники. Децата обаче трябва да знаят как да поддържат устната си хигиена в къщи ежедневно, да мият зъбите си сутрин и вечер, а най-добре и след всяко хранене, да не прекаляват със сладкото и шоколада, да не захапват твърди предмети и т.н.

При нас най-малките пациенти получават специални грижи и при лечението на зъбния кариес при временните и постоянни зъбки, лечението при пулпитите и периодонтитите при временните и постоянни зъбки, екстракцията (ваденето) на временните и постоянни зъбки, силанирането на фисурите с течни фотополимезиращи материали.

Както навсякъде, така и в детското зъболечение, профилактиката е не по-малко важна от самото лечение, а често дори е от решаващо значение. Всяко зъбче е важно от най-ранна възраст, за да израсте детето ви здраво, с красива усмивка, здрави зъби, жизнено и дейно.

Нашите специалисти в областта на детското зъболечение са винаги на линия, съоръжени с много опит, знания и внимание, за да гарантират здравето, доброто настроение и жизнен статус на вашите деца.

Автор:
Детско зъболечение

Искаш ли да ти звъннем?

Ще ти звъннем и ще отговорим на въпросите ти безплатно, още днес. Или се обади на и попитай на   0898 670 735

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
 - 
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Italian
 - 
it
Russian
 - 
ru
Bulgarian
 - 
bg