Физиотерапия

Лазер + магнит

Лазерът и магнитът заемат все по-важно място в съвременната физиотерапия. Ние прилагаме с успех тези революционни методи на лечение, които дават бързи положителни резултати и са напълно безболезнени и безвредни.

Лазерите играят биостимулираща роля във физиотерапията. Те се прилагат най-вече локално, в тъканта, която поглъща лазерния лъч. Лазурът се използва за лечението на редица оплаквания и заболявания, сред които са дегенеративните, възпалителните, травматичните и професионалните на опорно двигателния тракт, болести на нервната система, кожни болести, очни заболявания, гинекологични болести.

Използването на магнит във физиотерапията предполага използването на постоянните и променливите магнитни полета с ниски честоти и е известно като магнитотерапия. С магнитотерапия може успешно да преборим редица заболявания, сред които са тендинитът, епикондилитът, миозитиартрозата, артритът, плекситът, както и фрактурите, раните, инфилтратите, болките в мускули и сухожилия, ставните и постоперативните болки.

Йонофореза

Терапията на лицето с метода на йонофорезата навлиза все повече в медицината у нас и по света. При нея чрез галваничен ток в тъканите през здрава кожа или лигавица се въвеждат съответните нужни за отделния случай лекарства. За целта се използват електроди и навлажняваща течност. При процедурата фактически се осигуряват така полезните йони в клетките ни и се подобрява текстурата и ефективността на нашата кожа, и се стимулират нервните окончания. Чрез метода на йонофореза се подобрява дехидратираната и уморена кожа, тушира се неравномерен слънчев загар или появата на петна, подобрява се тена, коригират се отоците, тъмните кръгове край очите, различни ранички или дефекти по кожата. Йонофорезата е безболезнен и безопасен метод да подобрим здравословните си показатели и общия си естетичен външен вид. Тази процедура е широко използвана, извършва се бързо и леко за пациента, без никакви странични ефекти и въздействия.