Консервативно лечение

Химично и фотополимерни естетични пломби

  • „Медика 3 Дент“ работи не само с последно поколение фотокомпозитни Filtek ™ Ultimate на 3M ESPE, а и с всички новоизлизащи бели модерни материали
  • Цената на обтурацията (пломбата) не се увеличава от броя на повърхностите, засегнати от кариес

Прогресът на технологичните решения в днешно време дава възможност на денталните специалисти да работят качествено и прецизно с модерни високо естетични и здрави материали каквито са фотополимерите, химиокомпозитът, глас-йономерът, керамиката. Днес доказаните стоматолози работят основно с химично и фотополимерни естетични пломби, които не само изглеждат перфектно, но са и силно износоустойчиви, лесни за работа и за поддържане. С тях освен всичко друго добрият зъболекар може да постигне висок естетически ефект в тон с цвета на естествените зъби на пациента.

Ендодонтско (кореново) лечение

  • „Медика 3 Дент“ работи не само с последно поколение фотокомпозитни Filtek ™ Ultimate на 3M ESPE, а и с всички новоизлизащи бели модерни материали
  • Цената на обтурацията ( пломбата) не се увеличава от броя на повърхностите, засегнати от кариес

Кореновото /или иначе казано - ендодонтското/ лечение се налага при хроничното или острото възпаление на т.нар. зъбна пулпа в следствие на инфекции или на травми. При това лечение увредените тъкани от вътрешната част на заболелия зъб, известни като "пулп" за специалистите и "нерви" за пациентите, се отстраняват, след което се третира с дезинфектанти и се прави възстановяване и запечатване на зъба. Лечението е наложително ако зъбите ви неочаквано станат чувствителни към топлото, студеното или сладкото, както и при дъвченето на твърди храни. То се смята за успешно ако след интервенцията зъбът функционира безпроблемно години наред и едновременно с това запазва естетическия си вид.

Професионално почистване на зъбен камък

Всички стъпки поддържане на максимално добра устна хигиена и по-дълго запазване на доброто здраве на венците и зъбите
В практиката процедурата се извършва изцяло с ултразвук на EMS, полиране с машинна четка и професионална паста и завършва с Air-Flow на EMS ( Швейцария) – въздушна струя с фин прахообразен, бързо премахващ плаката и петната с плодов вкус. Ще бъдете изненадани колко гладки са вашите зъби и очаровани от техният блестящ и светъл изглед.

Клинично избелване на зъби

Цветът на зъбите

Цветът на зъбите е генетичен и индивидуален. Той зависи от вашата възраст, структура и качество на емайла и дентина. Причините за потъмняването могат да бъдат вътрешни и външни ( някои фактури като кафе, чай и тютюн също променят цвета на зъбите) . Тези оцветявания и петна не могат да бъдат премахнати с избелващи пасти или вода за уста.

Системи за избелване на зъби

Зъболекарят контролира избелването на зъбите. Не купувайте случайни или домашни продукти. Те могат да бъдат вредни за вашите зъби и пародонт. Използвайте само разпространяваните от зъболекарите зъбни избелващи системи.

Избелване в едно или две посещения в кабинета с лазер

Процедурата включва поставяне на гингивална бариера и избелващ гел върху зъбните повърхности, след което за ускоряване на процеса се използва светлина с различен спектър. „ Медика 3 Дент“ използва лазер “Dr.Smile” и избелваща система Axis dental pure whiteness (swiss quality) , чиито избелващи агенти в гела са щадящи към структурата на зъба, тъй като привличат само органичните оцветители от емайла и дентина.

Ефектът от процедурата е строго индивидуален за всеки пациент и зависи от: изходният цвят на зъбите, вида на оцветяване, възрастта и др. Обикновено зъбите се избелват с 2 до 4 тона. Дълготрайността на избелването е субективна величина и зависи от множество фактори: оцветяващи храни и напитки (червено вино, кафе, тютюнопушене и устна хигиена).

Избелване с индивидуални шини в домашни условия

  • Американският метод на избелване ви предлага един утвърден, евтин и сигурен начин за по-ослепителна усмивка. Ние ви предлагаме една нова избелваща система, а процедурата по избелване се контролира от зъболекар. Взема се индивидуален отпечатък в кабинета, а в зъботехническата лаборатория се изработват индивидуални силиконови шини (ванички).
  • Ваничките се напълват с активна субстанция, чиято конситенция не й позволява да се разлее в устата. Пациентът се сдобива с четири спринцовки с избелващ гел, а ние ще ви инструктираме как да се грижите за шините и как да използвате избелващия гел. Пациентът прилага този метод вкъщи.

Писалка за домашно избелване и поддържане на избелващия ефект

Писалката за домашно избелване на зъби е един от най-предпочитаните от потребителите методи за тази козметична процедура. Голямото и предимство е, че при нейното използване, може да избелите всеки един зъб поотделно.

При избелване, само нанасяте малко количество от гела върху зъбите и го оставяте да подейства. Ефектът е моментален и е на лице дори в междузъбните пространства.

Избелването на зъбите е често срещана процедура в естетическата стоматология и гарантира блестяща усмихва и висок естетически ефект на зъбите ви. Ефектът е виден между 12 и 18 месеца след процедурата, след което е време отново да я повторим. За поддържането му е нужно да се избягват за около 30 дни храните и напитките, водещи до потъмняване на зъбния емайл.